W jakie koszty trzeba zaksięgować usługę gastronomiczną, tj. poczęstunek dla orkiestry, która reprezentowała ośrodek kultury podczas lokalnych uroczystości? Czy na koncie 411 „Zużycie materiałów”? Jak należy zaksięgować przychód ośrodka kultury z wynajmu powierzchni na stoisko reklamowe oraz organizacji imprezy promocyjnej? Dodatkowo ośrodek kultury osiągnął przychód z przygotowania cateringu, na który wystawił rachunki. Czy przychód zaewidencjonować na koncie 710 „Sprzedaż pozostałych usług” czy 760 „Pozostałe przychody operacyjne”?

Pełna treść artykułu dostępna wyłącznie dla abonentów, po zalogowaniu do serwisu.

Zaloguj się w panelu w prawym górnym rogu serwisu, podając login i hasło, które otrzymałeś od Działu Obsługi Klienta.

Aby uzyskać dostęp do serwisu, wykup abonament lub prenumeratę Poradnika Instytucji Kultury.

Jeśli jesteś prenumeratorem Poradnika Instytucji Kultury, zgłoś się do Biura Obsługi Klienta po login i hasło.