Pracownik zatrudniony w dwóch instytucjach kultury (jedna instytucja jest zarządzana przez drugą), wyjeżdża służbowo z chórem młodzieżowym za granicę. W instytucji głównej pracownik ten pracuje na ½ etatu jako kierownik (w tej instytucji ma swoją siedzibę chór, z którym jedzie), a w drugiej jako specjalista muzyk na ¼ etatu (w tej instytucji natomiast odbywają się zajęcia z nauki emisji głosu chóru młodzieżowego). W pierwszej instytucji pracownik świadczy pracę od wtorku do piątku po 5 godzin dziennie, a w drugiej pracuje w piątek i sobotę również po 5 godzin dziennie. Wyjazd chóru ma się odbyć w czwartek, a powrót w niedzielę.
Czy pracownik powinien otrzymać diety z obydwu instytucji czy tylko z jednej?

Pełna treść artykułu dostępna wyłącznie dla abonentów, po zalogowaniu do serwisu.

Zaloguj się w panelu w prawym górnym rogu serwisu, podając login i hasło, które otrzymałeś od Działu Obsługi Klienta.

Aby uzyskać dostęp do serwisu, wykup abonament lub prenumeratę Poradnika Instytucji Kultury.

Jeśli jesteś prenumeratorem Poradnika Instytucji Kultury, zgłoś się do Biura Obsługi Klienta po login i hasło.